‘HIJYEN EĞITIMI YÖNETMELIĞI’NCE’ GIDA ÜRETIM VE INSAN SAĞLIĞINI BIRINCI DEREDEN ILGILENDIREN YERLERDE ÇALIŞANLARIN HIJYEN EĞITIMI ALMASI ZORUNLU HALE GETIRILDI.

Resmi Gazete’de yayımlanan, 28698 Sayılı Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nce gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri ile kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, masaj, güzellik salonu, otel, motel, misafirhane, dövme ve pirsing yapan ve pansiyonda çalışanların hijyen eğitimi alması zorunlu. 5 Temmuz tarihine kadar hijyen eğitimi almayan personel, söz konusu iş yerlerinde çalışamayacak. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanların hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derece sorumlu olacak. 

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), hijyen eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Manavgat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ile protokol yaptı. Protokol kapsamında, MESO ilk eğitim seminerini odanın toplantı salonunda 150 kişiye yaptı. Eğitimin belirli aralıklarla 5 Temmuz tarihine kadar süreceğini belirtildi.

MESO Başkanı Hasan Çelik, yaptığı açıklamada, zorunlu olan kursun 8 saat süreceğini söyledi. Protokol kapsamında personele eğitimi Manavgat HEM’den Nimet Akdeniz’in verdiğini belirten Çelik,“5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nce’ gıda üretim ve insan sağlığını birinci dereden ilgilendiren yerlerde çalışanların hijyen eğitimi alması zorunlu hale getirildi. Hijyen eğitimi almayanlar söz konusu işletmelerde çalışmaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derece sorumludur. Hijyen eğitim belgesi olmadan çalıştırılan işletmelere 250 ile bin lira para cezası verilecektir. 3 bin kişinin üzerinde kişinin kursa katılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.